Hogy mi az előnye annak, hogy új építésű lakások épülnek Székesfehérváron, a Korona Lakóparkban? Itt biztosan nem kell a régi házak nehézségeivel foglalkozni: az épületszerkezet az aktuális előírások alapján készül el, a minőségi alapanyagok a modern technikákat ötvözik és a lakások felosztása és kialakítása is napjaink ízléséhez igazodik. Kulcsrakész, korszerű otthonok készülnek. Itt megtekintheti az eladó lakások tervrajzait is!

Az eladó lakásokról

Az L alakú téglaépület kisvárosi léptékű, a belvároshoz közeli és mindössze 3 szintes. A lakások déli, nyugati és keleti tájolásúak és a téglafalaik pedig megfelelően szigeteltek, így környezettudatosan és gazdaságosan fűthetőek. A meleg levegőről és a melegvíz-ellátásról lakásonként korszerű, kondenzációs kombi gázkazánok gondoskodnak majd. A kondenzációs technológiából adódóan ezek nem csak a fűtőanyagot, de az égéstermék hőjét is felhasználják a fűtéshez, így a lehető legmagasabb hatásfokot érik el. Emellett kiegészítő, tartalék fűtési lehetőséget is biztosítunk minden lakás számára.

Az otthon kényelme sok apró tényezőből adódik össze hosszútávon. Ezért hőszigetelésű ablakok és ötpontos reteszelésű biztonsági zárral és oldalvilágító sávval rendelkező bejárati ajtók kerülnek beszerelésre. A nyári hőség elleni árnyékolást a lakószobák ablakain és erkélyajtóin rejtett redőnytokú, alumínium lamellás redőnyök biztosítják, az udvari, tetőtéri lakások teraszának lefedése pedig egy mozgatható ponyvaárnyékolóval történik majd.

Eladó parkolóhelyek a lakásokhoz

A tervezéskor arra is ügyeltünk, hogy a lakásokhoz megfelelő mennyiségű parkolóhelyet alakítsunk ki az autóknak a zárt udvarban, míg a kerékpárok számára a tárolóhelyiségek biztosítanak parkolóhelyet. A parkolók nagyobb hányada az épület alatt fedetten, kisebb hányada a hátsó kertben kerül elhelyezésre. 10 db fedett és 7 db nyitott parkoló készül, így lakásonként átlagosan 1,5 parkoló férőhelyet biztosítunk.

A Korona Lakópark belső udvara

A parkosításról sem feledkeztünk meg! Az új építésű lakások Székesfehérváron nem feltétlenül rendelkeznek megfelelő zöldterülettel, viszont a Korona Lakópark egy kis elzárt, természetes hatású, zöld udvarral lett megálmodva. Az udvar keleti tájolású falaira futónövényeket, például vadszőlő telepítését terveztük, míg a telekhatár menti zöldsávban egy gabion kerítés készül, amely zúzottkővel lesz feltöltve, amin a futónövények idővel jól terjeszkedhetnek. A gyalogjárda térkővel lesz fedve, körülötte sportfűvel füvesítjük be az udvar földjét, a belső udvar árnyékolásáról pedig szintén a zöld lombkoronák gondoskodnak majd.

Új építésű lakások Székesfehérvár területén:

Cím: 8000 Székesfehérvár, Móri út 36.
Telekterület: 1783 m2
Beépítés módja: kialakult-zártsorú
Telek beépíthetősége: 40%
Telek beépített területe: 665,40 m2
Lakóépület összes hasznos alapterülete: 1284,89m2

Több műszaki részlet érdekli? Itt megtalál minden információt!

A társasház kialakításakor az itt felsorolt alapanyagokat használjuk és az alábbi munkákat végezzük el:

Földmunka: A humuszréteg leszedése min. 20 cm vastagságban történt. Az alapárkok kiásása gépi erővel történt. A munkagödrök dúcolás nélkül kiemelhetőek voltak. Nem volt szükség zárt megtámasztás alkalmazására. Az alaptestek közötti feltöltés tiszta, humuszmentes anyaggal készült.

Alapozás: Az alapozási technológia a talajvizsgálati jelentés javaslata szerint markolt kútalapokkal készült. A falszerkezetek terheit vasbeton talpgerenda rács adja át a kútalapok részére. A padozatok aljzata 20 cm vastag NZ 0/50 mm szemnagyságú zúzalékfeltöltés, az ágyazati rétegre 10 cm vtg. vasalt aljzatbeton készült hálós vasalással.

 Falak és padló talajnedvesség elleni szigetelése: A talajon fekvő padló talajnedvesség elleni szigeteléseként két réteg bitumenes lemez szigetelést terveztünk. A bitumenes lemez lábazati szigetelésre a lábazati hőszigetelés közvetlenül ráragasztható. Alkalmazott szigetelő anyag 4 mm Flexgum P SBS-sel modifikált, poliészterszövet-betétes bitumenes lemez, teljes felületen lángolvasztásos ragasztással, 10 cm átlapolással, 15 cm toldással. Az új aljzatbetonokon pormentesítés után NOVAGLSS Primer előkenés készült a szigetelés kellősítéseként.

Felmenő falak: A felmenő falak 30 cm vtg. POROTHERM 30 K téglával készültek, a külső oldalon 10 cm hőszigeteléssel. A téglák hagyományos falazóhabarccsal kerültek beépítésre, a gyártó által előírt technológiai előírások betartásával. A falakba erősítő vasbeton pillérek kerültek elhelyezésre a tartószerkezeti kiviteli tervben rögzített kiosztással.

Válaszfalak: Az épület válaszfalai POROTHERM 10-es falazóelemek felhasználásával huzalmerevítéssel, cementes mészhabarcsba falazva készültek.

Födém: A födémek 20 cm vtg. monolit vb. szerkezetek a tartószerkezeti kiviteli terv szerinti vasalással és betonminőséggel. A tetőtér határolásaként is monolit vasbeton „koporsófödém” készült külső oldali hőszigeteléssel.

Tetőszerkezet: Hagyományos ácsszerkezetű tető csak kismértékben készült, a tetőszerkezet monolit vb. koporsófödém. A vb. szerkezet feletti hőszigetelésre lett elhelyezve a CREATON UNO tetőfólia valamint 7,5 cm magas ellenléc, amely biztosítja a tető átszellőzését. Az ellenlécre került a tetőlécezés 3/5 cm keresztmetszettel, és a cseréphez előírt léctávolsággal. A tetőbe beépített faszerkezetek láng-, és gombamentesítettek.

Tetőfedés, bádogozás: A tető natúrvörös színű CREATON Domino cserépfedést kapott. A vápa és gerincképzés a rendszer részét képező elemekkel készült. Alátéthéjazat CREATON UNO páraáteresztő tetőfólia ellenléccel felfeszítve. A tető VM ZINC bádogos szerkezetekkel készült, fekvőeresz csatornával, és körszelvényű lefolyócsövekkel.

Belső vakolás: Gyárilag előkevert, zsákos vakolatrendszer készült gépi és kézi felhordással.

Glettelés és festés: Belső festéseknél a felület előkészítése műanyag kötőanyagú glett-anyaggal történt. A festés diszperziós festékkel 3 rétegben készült.

Külső nyílászárók: A homlokzati nyílászárók háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű műanyag szerkezetek (U=1,0 W/m2K), engedélyezési terv szerinti nyitásmódokkal és kialakítással, a bejárati ajtók ötpontos reteszelésű biztonsági zárral. A tetőfelületbe beépített ablakok Schindler tetőablakok. A tűzfalba épített ablakok minősített tűzgátló szerkezetek. A lépcsőházi határoló szerkezetek valamint főbejárati kapu egyedi gyártású acél szerkezetű fehér porfestett elemek. Az acél vázszerkezet perforált lemezburkolatot kapott a külső és belső oldalon is.

Külső árnyékolók: A lakószobák ablakai erkélyajtói alumínium lamellás redőnyt kaptak, rejtett redőnytokkal.

Belső ajtók: A belső nyíló ajtók vakolás után szerelt borított tokszerkezetűek. Részben tömör, részben üvegezett szárnyakkal. A terven jelölt helyeken ECLISSE rendszerű tolóajtók készültek a falazat síkjában elhelyezve.

Külső felületképzések, homlokzatburkolatok: A külső homlokzati falak hőszigetelésre felhordott BAUMIT OPEN szilikon vakolatot kaptak kapart hatású fehér színben.

Hőszigetelések: A padlóban 10 cm vtg. AUSTROTHERM AT-N 100 hőszigetelés készült. A talajban és a lábazati zónában 10 cm vtg. AUSTROTHERM Expert xps hab hőszigetelés készült. A homlokzati falak hőszigetelése AUSTROTHERM Grafit reflex 10 cm vtg-ban. A tetőben a koporsófödémre 18 cm AUSTROTHERM Grafit Manzárd szigetelés készült ellenlécen keresztül speciális dübellel rögzítve.

Padlóburkolatok: Mázas kerámia és lamináltpadló.

Fűtés, használati meleg víz ellátás, égéstermék elvezetés: Az épületben lakásonként a fűtési energiát és a meleg víz ellátást Saunier Duval kondenzációs kombi gázkazán biztosítja. A hő leadás radiátorokon keresztül történik. A lakás tartalékfűtését, a nappalikban elhelyezett egyedi fűtőberendezés biztosítja. Ide SCHIEDEL kémény készült 180 mm átmérővel.

Szellőzés, hő- és füstelvezetés A lakások helyiségeinek szellőzését kiépített szag és páraelszívó rendszeren keresztül biztosítjuk.

Villamosság: Az épület villamos energia ellátására 3×160 A teljesítmény áll rendelkezésre. A lakások 11 KW (3x16A) csatlakozási teljesítménye fedezi a világítási, háztartási, szórakoztató elektronikai berendezések, elektromos sütő és tűzhely, épületgépészeti berendezések igényét, lehetővé teszi split klíma üzemeltetését. A mérőóráról leágaztatott 220 V-os, az érintésvédelmi előírásoknak megfelelő elektromos hálózat került kiépítésre. Az áramkörök műanyag védőcsőbe húzott réz erezetű vezetékek.

Gyengeáramú hálózat: Az épületben TV és informatikai hálózat épült ki az utcában húzódó szolgáltatói hálózatra történő csatlakozással. TV csatlakozó a nappalikban, étkezőkben és a szobákban lett kialakítva. Informatikai csatlakozó a nappalikban lett felszerelve. Ezek vezetékes telefon csatlakoztatására és/vagy IT router csatlakoztatására használhatók. Internet elérés WIFI routerek alkalmazásával biztosítható. A lakások és az utca kapu között kaputelefon hálózat épült ki. A kapu mágneszárral lett ellátva. Vagyonvédelmi hálózat részére a lakásokban védőcsövezés készült, ami lehetővé teszi nyitás- és mozgásérzékelőket tartalmazó hálózat kiépítését.

Villámvédelem: Az MSZ EN 62305-1 szabvány szerint került kiépítésre.

Térkövezés, járdák: A belső udvarban FRIEDL Modern Line térkő burkolat készült a gépkocsi-, és gyalogos forgalom részére. A térkő burkolat CKT alapra épült.

Füvesítés, növénytelepítés: Nem burkolt területek a szükséges mennyiségű fekete földterítését követően sportfű keverékkel lett füvesítve. A nyitott parkolók árnyékolása miatt lombos fákat telepítettünk.

Műszaki rajzok (pdf-ben letölthetőek):