Székesfehérvárt a múltja, a jelene és a jövője is az ország egyik meghatározó ipari, gazdasági, egyetemi és kulturális városává teszi. A középkori koronázóváros mára már egy hangulatos, csöndes nagyváros, amely nyitott a további fejlődésre.

A városközpont közelsége

A belváros színes forgataga minden hétre tartogat valami látnivalót vagy izgalmas programot: egy közös lecsófőzést vagy akár egy nemzetközi táncfesztivált. Nyári estéken a párok, családok az éttermek, kávézók teraszain múlatják az időt, a téli hónapokban pedig csodálatos díszkivilágításban gyönyörködhetnek a sétálók.
A történelmi városfalakon kívül pedig máris a vidéki városok adta nyugalmat és csendet élvezhetjük: a Korona Lakópark eladó lakásai a belvárostól mindössze tíz perc sétányira, a város szívében találhatóak.

Székesfehérvár és környéke

Székesfehérváron évszázadok óta fontos útvonalak találkoznak a remek földrajzi elhelyezkedés miatt. Manapság a főváros könnyű megközelíthetősége kölcsönzi az egyik legnagyobb vonzerőt a helynek, hiszen Budapest egyes részeire egyszerűbb és gyorsabb Székesfehérvárról ingázni, mint a külső, budapesti kerületekből.

A Velencei-tó és a Balaton között nagyjából félúton helyezkedik el a város, mindkét tó partját fél órán belül elérhetjük autóval vagy tömegközlekedéssel. A természetet kedvelők egy rövid út után kiélvezhetik a Velencei-hegység erdőit, az Pákozdi-ingókövekhez vezető túraútvonalakat és a Velencei-tó természetes szépségét.

A város napjainkban

Székesfehérvár a középkori emlékek megőrzése mellett lépést tartott a korral: ipari és gazdasági központként nagyon sok multinacionális vállalat választotta telephelyéül. A nagyvállalatok és a helyi cégek így több tízezer munkahelyet biztosítanak a helyi lakosoknak. A város napjainkban komoly gazdasági jelentőséggel bír, Budapest után az országban itt a legmagasabb az egy főre jutó vásárlóerő.

A város a sok általános iskola, a színes szakképzési paletta és az erős gimnáziumi oktatás mellett ma már 5 felsőoktatási intézménynek is helyt ad, köztük a Budapesti Corvinus Egyetemnek és az Óbudai Egyetemnek is.

A fentiek fényében kijelenthetjük, hogy Fehérvár ezen a frekventált helyen, folyamatos fejlesztések közepette, bővülő gazdasági, ipari és egyetemi városként rengeteg lehetőséget rejt magában. A Korona Lakóparkban lakást választani jó döntés: Székesfehérvár egyszerre remek lakóhely és ragyogó befektetés.