A Korona Lakópark új építésű téglalakásaira igénybe vehető a CSOK Székesfehérvár területén. Találja meg leendő otthonát egy modern társasházban! Összefoglaltuk a legfőbb tudnivalókat, amennyiben szeretné igénybe venni a CSOK lehetőségét Székesfehérváron. Az információkat tájékoztató jelleggel, a kormányzati információk alapján gyűjtöttük össze, hogy megkönnyítsük az információszerzést az eladó lakások böngészésekor. Mindenesetre fontos szem előtt tartani, hogy a kedvezmény igénybevétele feltételekhez kötött, és a támogatásra való jogosultság csak a bírálatot követően kerül megállapításra. Tekintse meg a még elérhető, eladó lakásokat!

Igénybe vehető a CSOK Székesfehérvár területén, a Korona Lakóparkban

Székesfehérváron a Lakóparkban jelenleg épülő lakásokra igényelhető a CSOK 10+10, amely a családok otthonteremtési kedvezményének egy 2016. januárjától bevezetett, kibővített támogatása. Ez a jelentősebb támogatási forma a legalább három gyermeket vállaló családokat célozza meg. E szerint a támogatási feltételeknek megfelelő családok 10 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak és mellé 10 millió forint kamattámogatott kölcsönt is igényelhetnek.

A hagyományos, nem 10+10-es családi otthonteremtési kedvezmény mértéke pedig a meglévő és a vállalt gyermekek száma és a megvásárolni tervezett lakás hasznos alapterülete alapján kerül megállapításra. Ezek függvényében a Korona Lakópark eladó lakásaira felhasználható kedvezmény mértéke 600 000 és 2 600 000 Ft között alakulhat családonként.

Így néz ki a támogatás folyósítása új lakás vásárlásakor!

Ha igénybe veszi a kedvezményt, akkor új lakás vásárlása esetén a támogatás folyósítása utólag és egy összegben történik, az ügyintézéshez pedig szükséges az adásvételi szerződésben szereplő teljes vételárról kiállított számla benyújtása. A kedvezmény a végleges adásvételi szerződés megkötését követő 120 napos határidőn belül igényelhető. Az igényléshez szükséges kérelmet és a hozzá tartozó mellékleteket a szerződéssel rendelkező hitelintézethez kell benyújtani, például kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek vagy jelzáloghitel intézetek felé. A leszerződött partnerekről itt találhat tájékoztatást.
A támogatásra való jogosultság a bírálatot követően dől el.

A fenti, rövid összefoglaló mindössze tájékoztató jellegű. A pontos feltételekért és az összes szükséges információért kérjük, keresse fel a szükséges hivatalokat, illetve egyeztessen pénzügyi szakemberrel. A további tájékozódáshoz itt megtalálja a Nemzetgazdasági Minisztérium lakáscélú állami támogatásokról szóló ügyfél-tájékoztatóit.