A társasház építtetője a Korona Zrt. Cégünk 1989-ben alakult, de jogelődje, a Fejér Megyei Iparcikk Kereskedelmi Vállalat 1951-es alapítású, így tulajdonképpen már több, mint 65 éve jelen vagyunk Székesfehérvár életében. A részvénytársaság szilárd alapokon nyugszik:a tavalyi év adatai szerint 1,8 milliárd forint saját tőkével rendelkezik és a tulajdonosai 100 százalékban magánszemélyek.

Legtöbben az általunk üzemeltetett 10 kiskereskedelmi bolt kapcsán ismerik a cég nevét mint például a cipőszaküzlet Tip-Top, az alkalmi ruházati bolt Duett, a Villanyász, a mezőgazdasági AGRO szaküzlet, a Gombház vagy a Munkaruházati szaküzlet. Ezek a boltok évtizedek óta a város szerves részét alkotják a szakértő kiszolgálás és a barátságos kis üzlethelyiségek által.

A Korona Zrt ingatlanjai

A kereskedelem mellett viszont már régóta foglalkozunk ingatlanhasznosítással is. Városszerte több, mint 100 saját tulajdonú helyiséget tartunk karban és adunk ki cégek számára. Ezen tevékenységünk kapcsán már több olyan nagyértékű ingatlanfejlesztési projektet hajtottunk végre mint például a Korona Diszkont felújítása és bővítése, a fecskeparti Főnix futballcsarnok felépítése vagy a balatonvilágosi Korona Villa átalakítása és bővítése.

A Korona Zrt. lakóparkja

A Korona Lakópark kivitelezésének ötlete 2016-ban született meg. Az ingatlankezelés során szerzett tapasztalatainkat egy modern társasház megépíttetése során szerettük volna kamatoztatni. Az eredmény: 2018 nyarán várhatóan átadásra kerül a 3 szintes, 11 lakásos Korona Lakópark Székesfehérváron, a Móri út 36. szám alatt.
Néhány lakás már lefoglalásra is került, nézze meg a még elérhető eladó lakásokat!

A társasház felépítésére az SHS Építő, Tervező és Kivitelező Kft.-vel kötöttünk generálkivitelezői szerződést. Az SHS Kft. 2001-es alapítása óta családi vállalkozásból mára már 41 főt foglalkoztató és megbízható alvállalkozói háttérrel rendelkező céggé bővült, és országszerte már számos társasházépítési projektet vitt végig sikeresen.

A munkavégzés ISO 9001 és ISO 14001 minősítési rendszer szerint folyik, a legmagasabb minőségi előírásoknak és követelményeknek megfelelve. Az SHS Kft. ügyvezetője, Halenár István 2015-ben megkapta az év vállalkozója díjat a Prima Primissima díjátadón. A széleskörű, meggyőző referenciáik közé tartozik a székesfehérvári Brunszvik Óvoda, a Gurit Hungary üzemcsarnoka és irodaépülete, valamint egy 13 lakásos balatonboglári társasház kivitelezése is.